Nyáron is éjjel-nappal terepen vannak a városrendészek, a járvány után újra kinyílt világban, a nagyrendezvényeken is a rendre, a biztonságra és a tisztaságra ügyelnek.

Erről beszélt a Győr+ Médiának a rendészet szakmai és operatív igazgatója. Miletics Mór és Kozma Zoltán kiemelték, Győrben ezen a nyáron szinte egymást érik a programok, de a több ezres rendezvényeken is jól helytálltak a városrendészek.

Tudtuk jól, hogy a járványhelyzet enyhülésével kinyílik a világ, újra rengetegen lesznek az utcákon, ráadásul az önkormányzat is sok programot szervezett a nyári időszakra” – mondta a Győr+ Médiának Miletics Mór. „Készültünk a nagy tömegre, a részben új típusú feladatra és örömmel mondhatom, helytálltunk minden koncerten és fesztiválon” – tette hozzá a Városrendészet Győr szakmai igazgatója. „A győriek többsége együttműködő és jogkövető, komolyabb bűncselekmények nem voltak, csak a szokásos rossz helyen parkolás, hangoskodás és közterületi italozás volt jellemző a belvárosban” – fogalmazott a szakember.

Több ezres koncertek, fesztiválok, hatalmas tömeg, ezekben a helyzetekben a Covid előírásokra is oda kellett figyelnünk, nem csak a rendre, a biztonságra és a tisztaságra” – hangsúlyozta a Városrendészet Győr operatív igazgatója. „Szerencsére nem csak az állampolgárokkal, hanem a társszervekkel, a katasztrófavédelemmel, a rendőrséggel és a polgárőrséggel is jó a kapcsolat, így együtt tudunk hatékonyan fellépni a győri közterületeken” – emelte ki Kozma Zoltán.

A városrendészet lassan egy éve állt munkába Győrben és máris jelentős eredményeket értek el, amiket a lakosság is egyre jobban értékel. A közeljövőben újabb fejlesztések lesznek a rendészetnél, többek között a roncsautó elszállítás és a vízi rendészet területén tudnak majd előrelépni a szakemberek.

Forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/varosrendeszet-nyaron-is-ejjel-nappal-terepen/