Új iroda is segíti a városrendészet munkáját Győrben, Sziget városrészben, a Köztelek utcában adták át a rendészet fejlesztését. A Városrendészet nagyjából másfél éve alakult meg a polgármester javaslatára, azóta pedig hatékonyan és jól működik, a közgyűlés éppen kedden fogadta el a testület elmúlt évi beszámolóját. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő az irodaavatón azt mondta, a szakemberek jó munkát végeznek, de munkakörülményeiken, ha van rá mód, folyamatosan javítani kell. Az év második felében Marcalváros kettőn, hasonló városrendészeti irodát adnak majd át.

Sokat beszélgetek győriekkel és mindannyian azt mondják, két dolog van, ami a legfontosabb, a személyes, anyagi biztonság, amit a munkahelyek tudnak biztosítani, a másik pedig a közbiztonság” – mondta az iroda hivatalos bemutatóján Simon Róbert Balázs.

Utóbbiért, vagyis a város és az itt élők biztonságáért a rendőrség és a polgárőrség mellett a városrendészeti is sokat tud tenni és tesz is, amióta megalakult” – tette hozzá az országgyűlési képviselő. „Nagy jó ötlet volt a rendészet felállítása, ez az iroda pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjanak beavatkozni a szakemberek, ha kell – fogalmazott a politikus.

„Ez az iroda nem csak Szigetben, de a környező városrészekben is sokat tehet majd a közbiztonság megőrzése érdekében, Sziget hatalmasat fejlődött az elmúlt években, de azért vannak olyan területek, ahol van még miben javulni” – emelte ki Szeles Szabolcs.

„Én itt nőttem fel a szomszéd utcában, nagyon jól tudom, hogy a Köztelek utca problémás környék, nem véletlenül nyílt meg éppen itt az első ilyen, városrendészeti iroda” – hangsúlyozta az alpolgármester.

„Egy fodrászat működött itt évtizedeken keresztül, a helyiséget azonban átalakítottuk, napi munkára alkalmassá tettük, mostantól minimum egy járőrpár folyamatosan itt teljesít szolgálatot, de ha kell, mert feladat van, akkor több is” – mondta Miletics Mór.

„Amikor megalakult a rendészet, már akkor elterveztük ilyen irodák nyitását, ahonnan még gyorsabban tudunk beavatkozni, a Köztelek utcai az első ilyen létesítmény, de még az idén Marcalváros kettőn, a Déry Tibor utcában is nyitunk egy hasonlót, azért, hogy hatékonyabban tudjuk őrizni a város biztonságát, ami továbbra is szívügyünk” – zárta szavait a Városrendészet szakmai igazgatója.

Forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/uj-varosrendeszeti-iroda-nyilt-szigetben/