Amióta komoly telephellyel rendelkeznek, egyre több közterületen hagyott, úgynevezett „roncsautót” tud elszállítani a győri Városrendészet. Erről beszélt Híradónknak a rendészet szakmai igazgatója. Miletics Mór kiemelte, csak a nyár folyamán mintegy félszáz elhagyott járművet szállítottak el, de egészen érdekes esetük is volt a napokban. Ezúttal ugyanis egy vitorlás hajót kellett elvinniük egy győri parkolóból, miután annak tulajdonosát korábban többször is hiába szólították fel.

Közterületen hagyott személyautót szállított el a Városrendészet a napokban. Összehangolt akció keretében, több járműtől is megszabadították a parkolókat, a rendészetnek kiemelt feladata az úgynevezett roncsautók elszállítása. “Évek óta egyik fontos feladatunk a közterületen otthagyott járművek elszállítása, ezek tulajdonosait többször is felszólítjuk, majd ha nem reagálnak, elszállítjuk és telephelyünkön megőrizzük a törvényben előírt időszakban” – mondta a Győr+ Médiának Miletics Mór.

Egy ideje már a tárolókapacitás sem szabhat határt a roncsautók elszállításának, a rendészet ugyanis végre saját telephellyel gazdagodott, ahol átmenetileg több autót tudnak biztonságban tárolni. ”Korábbi tárolókapacitásunk alig 30 gépjármű volt, de amióta saját, nagyobb területtel rendelkezünk, egyidejűleg akár 200 autót is tudunk tárolni, így nem véletlen, hogy felgyorsult a roncsautók elszállításának üteme, ezt láthatják a győriek is, akik figyelemmel kísérik tevékenységünket” – tette hozzá a Városrendészet szakmai igazgatója.

Csak a nyáron mintegy félszáz otthagyott járművet vittek el a városrendészek a közterületekről. De nem csak autókkal volt dolguk, akadt egészen különleges esetük is. „Meglepő módon egészen jó állapotú és értékes autókat is magukra hagynak Győrben, ezeket természetesen különös gonddal kezeljük és szállítjuk el, az viszont már egészen meglepő, hogy a napokban egy vitorlás hajót kellett telephelyünkre vinnünk, a tulajdonost hiába kerestük és szólítottuk fel, nem reagált, a vízi jármű pedig egy most hétvégi szabadtéri program megrendezését kifejezetten akadályozta, így aztán el kellett szállítanunk ezt is” – fogalmazott a szakember.

Győrben nagyjából 400-700 úgynevezett roncsautó van a város területén, ezeket folyamatosan szállítják el a rendészek, ha a tulajdonosok többszöri felszólításra sem reagálnak. A feladat óriási, de a szakemberek gőzerővel dolgoznak a probléma kezelésén. ”Folyamatosan azon dolgozunk, hogy csökkentsük a közterületi roncsautók számát a városban, elfogyni soha nem fognak, valószínűleg utol se érjük majd magunkat, mert sajnos részben újratermelődnek ezek a járművek, de minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy egyre kevesebb legyen belőlük és egyre kevésbé zavarják a lakosságot” – hangsúlyozta a szakmai igazgató.

Ha valaki otthagyott, elhagyott járművet észlel a lakókörnyezetében akkor a 06 20 58 58 888-as telefonszámon tehet róla bejelentést a Városrendészetnél.

Forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/egyre-tobb-roncsautot-szallit-el-a-rendeszet/