Győrben nagyjából 700 és 800 darab közötti, úgynevezett „roncsautó” van a közterületi parkolókban. A Városrendészet ezeket folyamatosan térképezi fel és szállítja el telephelyére, ahol akár 200 ilyen járművet is tárolni tudnak huzamosabb ideig is. A város mellett, több önkormányzati képviselő is saját keretéből támogatja a munkát, erről a rendészet szakmai igazgatója számolt be a Győr+ Médiának.

Szinte már megszokott Győrben, hogy régóta otthagyott, nem használt és csak a parkolóhelyet elfoglaló személyautót szállítanak el a szakemberek. Amióta saját telephellyel rendelkezik a Városrendészet, a „roncsautók” elszállítása is felgyorsult. ”Nagy öröm, hogy megnövekedett a tárolókapacitásunk, ennek köszönhetően pedig az elmúlt hónapokban a munka is felgyorsult, csak nyáron közel 100, úgynevezett „roncsautót” tudtunk elszállítani Győr közterületeiről” – mondta Miletics Mór.

Jó hír, hogy nem csak a város, de néhány önkormányzati képviselő is saját keretéből támogatja a „roncsautók” elszállítását. “Önkormányzati fenntartású szervezet vagyunk, a város a fenntartónk, de emellett nagy öröm, hogy a képviselők is fontosnak tartják a munkánkat, a napokban Kovács Tamás körzetéből vittünk el roncsautókat, képviselő úr pedig saját keretéből támogatta a munkát, de ugyanez mondható el Kovács László képviselő úrról is, akinek nincs saját körzete, de ő is anyagilag támogatta ezt a fajta tevékenységünket” – tette hozzá a szakmai igazgató.

Nem könnyű terület a „roncsautók” kezelése és elszállítása, tette hozzá a szakember, mert sajnos azok száma folyamatosan újratermelődik. Így aztán a rendészet, bár jóval több járművet szállít el, mint korábban, nehezen éri utol magát. ”Számos oka lehet annak, ha hosszabb ideig közterületen áll egy autó, egy biztos, hiába a még intenzívebb munka, a folyamatosan a győri parkolókban álló roncsautók száma látványosan nem tud csökkenni, ha elviszünk egy városrészből 8-at, 10-et, rövid időn belül, egy másik városrészben ugyanennyi jelenik meg, más okból, más előtörténettel, de a végeredmény sajnos ugyanaz, újratermelődik az otthagyott, elhagyott autók száma” – emelte ki Miletics Mór.

A Városrendészet a nap 24 órájában várja a lakossági bejelentéseket, telefonon, emailben vagy akár a Facebookon keresztül is arról, hol vannak Győrben a városképet is rontó, elszállítandó „roncsautók”.

Forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/roncsauto-elszallitas-a-kepviselok-is-tamogatjak/