Sikeres csapatmunka eredményeként kábítószer használata és birtoklása miatt október 13-án este elfogtak egy férfit a rendőrök. A sikeres elfogásban hathatós segítséget nyújtott a Győr-Szol és a Városrendészet Győr is.

Azt már többször is hangsúlyoztuk, hogy Győrben eredményes a társszervek együttműködése, a rendőrség és a Városrendészet Győr sok-sok közös sikeres elfogást tudhat már maga mögött. A csapatmunkához csatlakozott most a Győr-Szol Zrt. is, amelynek éber diszpécsere szúrta ki, hogy a Révai Parkolóház bejáratánál verekedés tört ki. Nem habozott sokáig, tárcsázta a Városrendészet Győr ügyeleti számát és bejelentést tett az észlelt eseményről.

A rendészek gyorsan a helyszínre siettek, ahol verekedést már nem tapasztaltak, viszont a lépcsőház felől mozgásra lettek figyelmesek. Na meg arra, hogy orrukat igencsak megcsapta az intenzív fűszag, így tudták: hamarosan intézkedniük kell. A lépcsőházban végül több személy is tartózkodott, egyiküknél nem csak a tiltott szerek listáján szereplő füvet, hanem kést is találtak, így értesítették a rendőrséget, akik szintén a helyszínre siettek.

FOTÓ: VÁROSRENDÉSZET GYŐR

Eközben a tetten ért férfi úgy gondolta megszabadul a terhelő bizonyítéktól és a növényi származékkel teli alufóliát elhajította. Pechére, hiszen éppen a bejárathoz dobta, így könnyű volt begyűjteni a tasakot. 

A rendőrség megérkezése után a férfit, akinél a kábítószert és a kést találták előállították a Győri Rendőrkapitányságra, a többiekkel pedig a városrendészek ismertették a megfelelő közterületi viselkedés szabályait.

FOTÓ: VÁROSRENDÉSZET GYŐR

„Köszönjük a segítséget a Győr-Szol éber diszpécserének! Példás csapatmunka zajlott szombat este, amiért köszönet illet minden résztvevőt” – hangsúlyozta Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai igazgatója, majd hozzátette: „Megint megmutatkozott, hogy az összehangolt intézkedésnek igenis komoly ereje van és a társzervekkel kiváló az együttműködés. Szükség is van a közös munkára, hiszen a korai sötétedés kedvez a szabályszegőknek, hamarosan jön az adventi vásári forgatag is. A Városrendészet Győr tovább fokozza a belvárosi jelenlétet, ám ez nem jelenti azt, hogy más városrészekre nem figyelnénk. Továbbra is arra kérek mindenkit, hogy bátran tárcsázza a 0-24-ben hívható 06 20 585 8888-as számunk, s mi segítünk, hiszen szívügyünk Győr biztonsága!” – zárta a szakember.  

forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/osszehangolt-munka-utan-a-revai-parkolohazban-kattant-a-bilincs/