Az év egyik legvártabb időszaka az advent, amikor temérdek a teendő. A munkahelyeken az évzárásra készülünk, a családokban már megy a tervezgetés: hogy díszítsük fel a lakást, mit ajándékozzunk egymásnak, mi legyen a menü és sorolhatnánk. Érdemes azonban ebben az időszakban a testi épségünkre és értékeinkre is fokozottabban vigyázni, hiszen sokan nem is gondolnák, hogy több veszély leselkedik ránk most, mint az év bármely más időszakában.

Győrben az adventi vásár biztonságára a rendőrség mellett a Városrendészet Győr állománya is vigyáz, állandó közterületi jelenléttel. Ez a járműves és gyalogos járőrszolgálatot is jelenti. 

A részletekről Miletics Mór, a Városrendészet szakmai igazgatója beszélt: Decemberben rengeteg a céges évzáró, ám ez nem jelenti azt, hogy minden gátlásunktól megszabadulhatunk. Ha felöntöttünk a garatra, ne üljünk volán mögé és ne kószáljunk egyedül az utcán, Győrben meglehetősen nagy az autóforgalom. Azt se felejtsük el, hogy a buli után is együtt kell dolgoznunk a kollégákkal, s az utcán is köszönni fognak az ismerősök.

Az ünnepre való készülődéssel egyébként is együtt jár a tömeg, a magunknál tartott több készpénz pedig vonzza a zsebeseket. Tartsuk tehát értékeinket lehetőleg cipzárral záródó zsebben vagy táskában. Utóbbit ne lehessen könnyen leakasztani a vállunkról, s jobb, ha magunk előtt tartjuk, mintha lezserül „hátracsapjuk” – hangsúlyozta a szakmai igazgató, aki azt is elmondta, nekik ilyenkor sokkal több a munkájuk, de örömmel ügyelnek a város biztonságára.

Rendészeink kiemelten figyelnek az adventi vásár területére. A gyanús személyeket ellenőrzik, illetve szükség esetén rendőri segítséget kérnek. Fontosnak tartjuk, hogy az adventi készülődést ne zavarják meg a kéregető koldusok, akik sokszor szervezetten jelennek meg a forgatagban. Sajnos a bűnözők igyekeznek kihasználni az ünnepek közeledtét, hiszen ilyenkor minden ember egy kicsit többet jótékonykodik. Kollégáim nevében is arra kérek mindenkit, alaposan gondoljuk át, kinek vagy kiknek is adunk! Nagyon fontos, hogy a kisgyermekekre is fordítsunk kiemelt figyelmet, fogjuk a kezüket séta közben, hiszen könnyen elkeveredhetnek a tömegben. Kérem, ha gyanúsnak ítélnek bármit, hívjanak bennünket a 20/585-8888-as telefonszámon éjjel-nappal!” – hangsúlyozta a Városrendészet szakmai igazgatója.

forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/adventben-is-fontos-a-biztonsag/