Vannak, akik szinte semmiből sem tanulnak, a pofátlanságuk pedig nem ismer határokat. Valahogy így volt Győr-Szigetben is azzal az illegális lakáselfoglalóval, akiről korábban már a Győr+ Média is beszámolt. Mert annak ellenére visszatért ugyanabba a lakásba, hogy onnan korábban a Győr-Szol Zrt. és a Városrendészet Győr munkatársai is kitessékelték. Úgy tűnik nagyon is úgy gondolta, az a lakás az övé és joga van ott tartózkodnia. Nos, hatalmasat tévedett, csuklóján bilincs kattant…

Az illegális lakáselfoglalók nem kis gondot okoznak a Győr-Szol Zrt. által fenntartott ingatlanokban, hiszen egyrészt késleltetik a helyreállítási, felújítási munkálatokat és sokszor további komoly károkat okoznak. Ezzel nem csak felesleges költségekbe verik a szolgáltatót, hanem miattuk elhúzódik az az idő is, amíg az új bérlők beköltözhetnek a lakásba.

Hasonló eset történt nemrég Győr-Szigetben is, s erről a Győr+ Média is beszámoltEgy olyan férfi tört be meglehetősen fondorlatos módon egy Győr-Szol által fenntartott ingatlanba, amelyhez korábban semmi köze nem volt. Akkor megírtuk, hogy az erkélyt igénybe véve egy vélhetően sötétítőfüggönyből összecsomózott hágcsón mászott be a lakásba, ahol alapszinten berendezkedett: ott aludt, étkezett, használta a villanyt és a vizet. A Győr-Szol Zrt. Biztonsági Osztályának Felügyeleti Központjához több bejelentés is érkezett, hogy fényt látnak a lakásban, annak ellenére, hogy az illegális behatoló igyekezett eltakarni az ablakokat. A Győr-Szol szakemberei ellenőrzés céljából és a felújítási munkák elvégzése miatt is többször megjelentek a lakásnál, ahová a bejutás nehézkes volt: a férfi a bejárati ajtót eltorlaszolta, így nyerve időt, hogy az erkélyen keresztül elhagyhassa az ingatlant. A Győr-Szol épp ezért néma mobil riasztó beszerelését kérte partnerétől az Őrház Defense Zrt.-től, illetve értesítette a Városrendészet Győr munkatársait is. Az intézkedés megfelelőnek bizonyult, hiszen hamarosan jelzés futott be az Őrházhoz, a Győr-Szol Felügyeleti Központjához is, így a helyszínre siettek a biztonsági szolgálat munkatársai és a városrendészet járőrei is. A férfit a helyszínen feltartották, személyazonosságáról meggyőződtek és a rendőrséget is a helyszínre hívták.

S bár nagyon úgy tűnt, hogy a történet itt véget ért, sajnos a bűnelkövető úgy gondolta, továbbra is folytatni szeretné az olcsó lakhatást, a már jól ismert ingatlanban. Ám erről már Győri Gábor, a Győr-Szol Zrt. Biztonsági Osztályának vezetője beszélt a Győr+ Médiának:

„Éltünk a gyanúperrel, hogy emberünk nem fog nyugodni, s visszatér a helyszínre, mert vannak, akik szinte semmiből sem tanulnak. A továbbra is némára állított mobil riasztó az egyik kora reggel ismét jelzett, így a múltkori „rohanás” ismét megkezdődött: megindultak az Őrházasok, a városrendészet, mi és természetesen a rendőrséget is értesítettük. A lakásban a férfit ott találtuk, aki már nem csak a hevenyészett kötélhágcsón, hanem anélkül is remekül közlekedett a betört erkélyajtón keresztül. Ez utóbbiban egyébként közel 200 ezer forintos kárunk keletkezett, mert az egészet ki kell majd cserélni. Illetve a férfi megtalálta a mobil riasztót is, aminek a vezetékezését is tönkretette, szerencsére csak a jelzés leadása után.”

„A Győr-Szol ismét riasztott minket, ugyanahhoz a Győr-Szigeti ingatlanhoz, a rendészeink pedig nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, s míg a rendőrök megjöttek visszatartották a férfit, illetve biztosították a helyszínt is” – vette át a szót Miletics Mór a Városrendészet Győr szakmai igazgatója, majd így folytatta: „A lakásban lévő illető ugyanaz a férfi volt, akit egyszer már távozásra szólítottunk fel, de úgy látszik nem tanult az esetből. Majd most fog, ebben biztos vagyok!”

FOTÓ: VÁROSRENDÉSZET GYŐR

„A lakásban találtunk eldobálva öngyújtókat, zárlatos telefontöltőket, papírokat, cigisdobozokat” – folytatta Győri Gábor, majd hozzátette, hogy ez különösen aggasztónak tűnt: „Kész szerencse, hogy az illető nem okozott tüzet ebben a leürítés elött álló lakásban. Sokszor bele sem gondolnak, hogy a felelőtlen magatartásukkal hány embert és hány lakást sodorhatnak veszélybe. Köszönjük a társszervek gyors és szakszerű munkáját!”

S az, hogy a férfinak vélhetően egy életre elment a kedve attól, hogy visszatérjen az üres Győr-Szolos lakásokba, a rendőrségnek is köszönhető lesz, akik a helyszínről bevitték a Győri Rendőrkapitányságra. A részletekről már a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályán érdeklődtünk, akik az alábbi választ küldték el:

„Lakossági bejelentések és a Győr-Szol Zrt. feljelentése alapján 2023. november 15-én szabálysértési eljárás indult önkényes beköltözés miatt ismeretlen elkövető ellen. Az információk alapján ismeretlen személy a Győr, Köztelek utcai önkormányzati lakásba rendszeresen jogtalanul ment be.

A Városrendészet Győr és a Győri Rendőrkapitányság részéről visszatérő ellenőrzések történtek az ingatlan környezetében, illetve a Győr-Szol részéről riasztó berendezés beüzemelésére került sor a lakásban.

2023. november 21-én bejelentés érkezett a Tevékenység-irányítási Központba, miszerint a Győr-Szol munkatársa és a városrendészek az érintett ingatlanban visszatartanak egy személyt. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a férfi az épület oldalán felmászott az erkélyre, az erkélyajtót megrongálva bement a lakásba. A jogsértőt elfogását követően a rendőrség az eljáráskor őrizetbe vette.”

forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/vegleg-elvettek-a-kedvet-az-onkenyes-lakaselfoglalastol/