A Városrendészet Győr és a Győr-Szol Zrt. összefogásáról már többször is hírt adtunk. Kell is, hogy a két szervezet segítse egymás munkáját, mert sajnos tennivaló bőven akad. Az illegális lakáselfoglalók pedig egyre szemtelenebbek. Viszont a legfrissebb sikeres akció is mutatja: egy ingatlan feltörő sem aludhat nyugodtan…

A Győr-Szol Biztonsági Osztályának Felügyeleti Központját nemrég mutattuk be részletesen a Győr+ Média olvasóinak. Akkor többször is elhangzott: sokszor szükség van a Városrendészet Győr munkatársainak segítségérehiszen a Győr-Szol nem hatóság, nincs intézkedési jogkörük, mondjuk egy illegális lakáselfoglalóval szemben.

Történt ugyanis nemrég, hogy folyamatos visszajelzést kapott a Győr-Szol – mint tulajdonos – hogy egy jelenleg üresen álló, s felújításra váró, lezárt, Győr-Sziget városrészi ingatlanban a szomszédok mozgást észleltek, illetve, hogy a világítást is többször felkapcsolták. A Győr-Szol munkatársai a bejelentésre többször is kiérkeztek a lakáshoz, s bár nekik volt kulcsuk, mégis nehezen jutottak be…

FOTÓ: ÁCS TAMÁS

„Az ismeretlen behatoló a korábbi lakó hátrahagyott ingóságaival torlaszolta el a bejárati ajtót, így a helyszínre érkező kollégáimnak nehéz volt a bejutás” – kezdte a Győr+ Média érdeklődésére Győri Gábor a Győr-Szol Zrt. Biztonsági Osztályának vezetője, majd így folytatta: A lakáson látszott, hogy illetéktelenek jártak benne, s az is, hogy nemrég távozott, vagy távoztak. A munkatársaim az erkélyhez erősítve kötélhágcsót találtak, s az erkély alatt lévő szemetesek tetején horpadás nyomokkal szembesültek. Nyilván akkor menekült el a bent lévő, amikor meghallotta, hogy zörgünk a kulccsal. Volt ideje rá, hiszen ezért torlaszolta el a bejáratot. Az ablakokat is megpróbálta teljesen elfedni, hogy ne látszódjon, ha felkapcsolja a világítást.”

 A Győr-Szol természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, mert sejteni lehetett, hogy az illető visszatér még a lakásban. Hogy egyedül, vagy többedmagával, azt nem lehetett előre tudni. A rajtaütés sikerességét fokozva a szolgáltató egy mobil riasztóegységet helyezett el az ingatlanbanamelyet néma riasztásra állítottak. S ahogy az többnyire lenni szokott, hamarosan jelzett is a berendezés.

A riasztó a partnerünkhöz, az Őrház Defense Zrt.-hez van bekötve, így amikor ők megkapták a jelzést, már indultak is a helyszínre, a mi ügyeletes kollégáink pedig rögtön értesítették a Városrendészet Győr munkatársait, akik szintén azonnal a megadott címre siettek! Szerencsére nem vakriasztás volt, emberünk a lakásban tartózkodott…” – adta át a szót Győri Gábor a Városrendészet Győr szakmai igazgatójának, Miletics Mórnak.

„Kollégáim a jelzés befutását követően szinte pillanatok alatt a helyszínre siettek, ahol az illegális ingatlan elfoglaló még a lakásban tartózkodott. S mivel a néma riasztónak köszönhetően nem számíthatott az érkezésünkre, menekülnie sem volt ideje a roppant gondosan kialakított útvonalán. A rendészek elmondták neki, hogy a rendőrséget már értesítették, kár próbálkoznia. Kiérkezésésükig a férfi adatait ellenőrizték és megakadályozták, hogy elhagyja a helyszínt, majd átadták őt a rendőröknek. Köszönjük, hogy munkánkat ismét segítette a Győr-Szol!

FOTÓ: GYŐR+ ARCHÍVUM

Reméljük, hogy az ehhez hasonló gyors reagálásoknak hamarosan érezhető hatása is lesz, hiszen azért vagyunk, hogy a győriek biztonságát szolgáljuk. Ez az eset is mutatja, hogy érdemes bejelenteni ha valami szokatlant, vagy gyanúsat tapasztalatunk, mert megyünk és segítünk! ” – zárta Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai igazgatója.

S persze Győri Gábor, a Győr-Szol Zrt. Biztonsági Osztályának vezetője is elismerősen nyilatkozott a hatékony összefogásról és munkavégzésről, s ő is arra kérte a lakosságot: bátran telefonáljanak a 06-96-505 055-ös telefonszámot beütve. Hogy ne aludhassanak nyugodtan az illegális lakáselfoglalók! 

forrás: https://www.gyorplusz.hu/gyor/nem-lehet-nyugodt-alma-az-illegalis-lakaselfoglaloknak/